Sidor

måndag 3 maj 2010

Haven't seen it? Well then you should! ;D

Jag e egentligen inte ett big fan av mecha (med undantag från t.ex Code Geass då). Men jag tänkte inte på genren alls när jag såg denna serie....
Bakgrunds fakta: Ride Back, seriens protagonist e tejen som syns ovan. Ogata Rin. Rin har just börjat college, och flyttat ifrån hennes farmor och lillebror (hennes föräldrar är döda). Rin var en framgångrik dansare men la sen karriär på hyllan efter en skada. Hennes dagar e grå utan dansen men hon vill inte erkänna de för henne själv.

Main:
Av en slump, tar Rin skydd undan regnet i ett garage som tillhör skolan. Där får hon syn på vad hon tror är en röd motorcykel, men vilket är "Fuego" en s.k Ride Back. Här börjar äventyret för Rin. Efter en provtur på Fuego, och några tekniska fel, upptäcker Rin den känsla hon brukade ha när hon dansade. Ride Backs ersätter Rin's dans, och medan Japan befinner sig i någon slags landskris, med terrorister. Av misstag misstas Rin för en terrorist, och i och med de förändras hela hennes värld och allt som hon trodde hon visste.

Slutligen: Ride Back e en serie på endast 12eps, men trots att den är så kort så har den en "solid" story. Den tappar inte fokus och håller sig på rätt spår hela tiden. Den e spännande och man vill se nästa avsnitt direkt efter det man sett före slutat. En mysig anime man kan spendera Söndag att se!

//Sorairo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar