Sidor

onsdag 1 september 2010

Ghost Hunt - ゴーストハント


Tänkte forsätta lite i Jisonshin's anda med lite övernaturligt spök-ande stuff.
Nakiwarai vet att de här är en serie jag tjatat om fram å tillbaka. Det är en av mina favoriter om än den inte ligger på min top 5. Så nu tänkte jag försöka sälja den lite ;)


Ghost Hunt, är en Horror/Comedy/Shoujo- anime, på 25 eps.
I serien får vi följa huvudkaraktären Taniyama Mai, en 16-årig föräldralös, high school tjej.

Som efter en olycka tvingas hoppa in som assistent till en "ghost hunter" vid namn Shibuya Kazuya a.ka Naru (vilket är Mai's smeknamn på honom, kort för narcissist) han är 17 år och driver sin firma "SPR" som undersöker "paranormal activities".

Efter de första fallet som Mai får hjälpa till i, får hon en förkärlek till de hela, och de slutar med att hon jobbar för Naru resten av serien. I serien avverkar dom olika fall, och allt eftersom får
man veta mer om den mystiska Naru, och se hur bandet mellan han och Mai fördjupas.
Serien kan vara läskig ibland men, komedin lättar också upp ibland vilket kan vara skönt.

Favorit Karaktär:
Shibuya Kazuya a.k.a Naru the Narcissist

Han är grundaren av SPR. Mystisk och har ofta ett hårt uttryck.
Men en varmare sida avslöjas också, men som han sällan visar annat än för Mai, och i Mai's drömmar. Han gillar att trakassera Mai, men är också väldigt beskyddande. Man får veta väldigt lit eom hans bakrund i serien bara som fragment här och där. Han påstår sig inte besitta nån övernaturlig gåva, något som Mai dock ifrågasätter igenkommande.

Även om serien har ganska tunga ämnen ibland, så är det ändå en väldigt lättsam anime att se. Det händer något hela tiden och den är väldigt intressant!

//Sorairo






2 kommentarer:

  1. Hur ser din top5 ut då? :D

    Jag ska ta tag i den här serien snart nån gång xD Ska bara hinna ikapp One Piece, se om Skip Beat och se Special A xD Hohoo, men det lär gå rätt fort ändå ^^

    /N

    SvaraRadera
  2. Haha check out MAL ;)

    jo de går nog ändå ganska fort skip å spec A e ju inte så långa ^^

    /S

    SvaraRadera